Urartu, o nouă încercare europeană pentru Farul

După eliminarea din Champhions League, Farul va juca mâine în turul doi din preliminariile celei de a treia competiţii europene. Dacă va trece de echipa armeană, echipa constanţeană va trebui să depaşească şi Flora Tallin, campioana Estoniei, pentru un loc în play-off competiţiei. Intâlnirea de maine a fost prefaţată de căpitanul echipei şi managerul tehnic al Farului.

Urartu, o nouă încercare europeană pentru Farul

’’Cred că o să fie un duel echilibrat pentru că întâlnim o campioană. I-am analizat, am văzut cât sunt de buni. Nu cred că există o favorită în acestă dublă. Dacă ne vom face jocul nostru cu ambele faze foarte bine, vom câştiga meciul de acasă. Ne simţim bine acasă şi sperăm să o ţinem pe acelaşi drum cu victorie. Mi-am revenit după accidentare, sunt 100% dar mai pot progresa la partea fizică. Am analizat echipa armeană, este o echipă cu calitate, au o singură infrângere în deplasare în ultimele 10 meciuri. Sperăm la un meci complet mâine şi să avem un mic confort la retur’’, a declarat Ionuţ Larie, capitanul formaţiei constănţene.

’’După un prim tur de calificare cu multe greşeli şi fară a ajunge la nivelul care trebuia, după o dezamăgire mare, vine o nouă provocare cu un alt meci european. Trebuie să arătăm versiunea noastră cea mai bună ca să putem trece mai departe. Vom avea două meciul foarte grele, sunt două echipe campioane, dar nu este nimic imposibil. Am analizat adversarul în cele două meciuri jucate şi sperăm sa fim inspiraţi. La momentul acesta absent este doar Borgnino care ne va lipsi cel puţin 2 săptămâni. Ȋncercam să găsim formulele ideale de echipă pentru succes în Europa. Stiu să atace şi stiu să se apare. Este o echipă care reacţionează foarte bine, sunt reactivi şi vor să-şi impună jocul, Avem două meciuri şi trebuie să le jucam foarte bine. O luam pas cu pas, meci cu meci. Suntem un club nou în Europa, nu avem experienţa’’, a declarat managerul tehnic Gheorghe Hagi.

Ȋn turul precedent din Liga Campionilor, Urartu a fost eliminată de campioana Bosniei, Zrinjski Mostar, 0-1 pe teren propriu şi 3-2 în deplasare şi 3-4 după loviturile de departajare.

Partida tur dintre Farul şi Urartu va avea loc mâine pe terenul central al Academiei ’’Gheorghe Hagi’’, de la ora 20:30 şi va fi arbitrată de Martin Dohal din Slovacia, fară a beneficia de sistemul VAR.