Percheziții la o persoană suspectată de contrabandă asimilată

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată și la punctele de lucru ale 3 societăți comerciale.

Percheziții la o persoană suspectată de contrabandă asimilată
Sursa foto-Politia Română
Percheziții la o persoană suspectată de contrabandă asimilată

Din cercetări a reieșit faptul că persoana în cauză, un bărbat de 36 de ani, ar fi săvârșit infracțiunea de  contrabandă asimilată. Polițiștii au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare și 3 percheziții auto pe raza comunelor Istria și Cogealac din județul Constanța, la locuința persoanei în cauză și la punctele de lucru ale 3 societăți comerciale.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate peste 51.000 de țigarete, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 27.000 de lei, peste 300 de kilograme de pește, de diferite specii, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, pentru care nu existau documente de proveniență, peste 500 de cutii cu articole pirotehnice, deținute în mod neautorizat, precum și suma de 20.000 de lei.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore și depusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, urmând ca în data de 02.02.2023 să fie prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.