Bunuri susceptibile ar fi contrafăcute în valoare de peste 300.000 lei

Produsele, în valoare de aproximativ 302.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă

Bunuri susceptibile ar fi contrafăcute în valoare de peste 300.000 lei
Sursa foto: Garda de Coastă

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un microbuz sosit din Turcia, 187 articole vestimentare și de marochinărie și 201 flacoane parfum, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 În data de 14.11.2020, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 27 de ani.

 În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit printre bagajele personale 187 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și de marochinărie. De asemenea, au mai fost descoperite, în locuri special create în caroseria vehiculului, mai multe pungi ce conțineau   201 flacoane parfum.Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia și nu deține documente legale pentru acestea.

 Produsele, în valoare de aproximativ 302.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă   identică sau similară cu o marcă înregistrată.