Fotbal/FC Farul Constanța a pierdut pe final de partidă!

Echipa lui Ianis Zicu a fost învinsă la limită , scor 2-1, în derby-ul de tradiție cu FC Rapid București.

Fotbal/FC Farul Constanța  a pierdut pe final de partidă!
Susra foto:FC Farul Constanța

Fără câțiva jucători de bază, absenți din cauza accidentărilor, echipa antrenată de Ianis Zicu a fost învinsă la limită , scor 2-1, în derby-ul de tradiție cu FC Rapid București, disputat astăzi,15 noiembrie 2020 pe stadionul “Arena 1” din Clinceni, în etapa a 12-a a Ligii a 2-a.

Startul partidei a fost unul echilibrat, cele două echipe încercându-și norocul cu șuturi de la distanță. Nici Florin Bălan, nici Sefer nu au găsit spațiul porții, astfel că prima mare oportunitate de a marca a venit abia în minutul 31. Simon Măzărache a pătruns pe partea stângă, a șutat la colțul lung, iar mingea deviată de portarul Drăghia a șters bara laterală. Gazdele au replicat cu un șut de la 25 de metri a lui Pănoiu, care a ocolit însă bara din stânga lui Cosmin Dur-Bozoancă. Drept urmare, cele două combatante au intrat la cabine la egalitate.

Scenariul s-a repetat după pauză, dar echilibrul de pe tabela de marcaj s-a rupt în minutul 56. Păcălit de Hlistei, Robert Băjan l-a faultat pe atacantul rapidist în propriul careu, iar centralul i-a arătat cartonașul roșu, considerând că era o fază iminentă de gol. Tot Hlistei a transformat de la punctul cu var, iar Rapid a trecut în avantaj. Alb-albaștrii au reacționat curajos și, în ciuda inferiorității numerice, au împins jocul spre poarta adversă. Prima ocazie s-a ivit în minutul 71, mingea trimisă de Ion Cărăruș la colțul scurt trecând pe lângă poartă. Patru minute mai târziu, constănțenii au nimerit de două ori bara în aceeași fază. Mai întâi, Marius Leca a trimis în transversală, apoi Răzvan Greu a șutat în bara laterală, mingea fiind deviată în prealabil de un jucător rapidist. Din cornerul rezultat, executat de Cosmin Bîrnoi, echipa pregătită de Ianis Zicu a reușit să egaleze, Simon Măzărache reluând imparabil cu capul. Rapid s-a aruncat în atac și norocul le-a surâs gazdelor în minutul 83. O mingea trimisă de Sefer, de la 18 metri, a fost deviată de Răzvan Greu, și s-a dus lângă bară, făcând inutil plonjonul portarului Cosmin Dur-Bozoancă. Băieții noștri au forțat o nouă egalare pe final, dar Simon Măzărache a trimis peste poartă, din careu, după ce a acuzat și faptul că a fost faultat de un fundaș rapidist. În prelungiri, Lazăr a văzut și el cartonașul roșu, după o intervenție dură asupra lui Răzvan Greu. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic până la ultimul fluier, iar echipa noastră a pierdut în deplasare după trei victorii consecutive.

La finalul partidei,Ianis Zicu s-a declarat dezamăgit de înfrângere, dar a mărturisit că este de convins de faptul că echipa noastră poate obține calificarea în play-off.

“O victorie ar fi făcut să fim pe locul 3 și mai aproape de play-off, acest obiectiv pentru care luptăm. Mai sunt patru meciuri în campionat până în iarnă, plus unul în Cupă. Sper să reușim să fim pe loc de play-off, pentru că în iarnă, sută la sută, eu sunt primul care voi reacționa și, dacă nu suntem aproape, nu voi mai sta. Mi-am asumat un obiectiv, mi l-am asumat singur și vreau și cred că acești jucători pot să ducă echipa în play-off. Sunt convins că în următoarele etape vom arăta la fel ca până la acest meci și sper să reușim să rămânem în zona de play-off”, a spus Ianis Zicu, analizând și jocul alb-albaștrilor în disputa cu Rapid: “Cred că le-a fost un pic teamă, nu au avut luciditate, au greșit foarte multe pase simple, iar lucru acesta te trage în jos. În momentul în care nu reușești să ai posesie, să poți să ții un pic de minge ca să-ți și revii, după ce te atacă adversarul, atunci este mai greu și apar problemele. Lucru acesta nu a funcționat astăzi, am pierdut foarte multe mingi și, din această cauză, Rapid a reușit să stea mai mult în jumătatea noastră. Îmi doresc la fiecare meci să fim mai activi în atac, pentru că asta pregătim. Încercăm să construim, dar lucrurile astea țin și de felul cum pregătește adversarul partida, cât de bine stă în teren. Nu poți, la fiecare partidă, să ajungi și să ai atâtea ocazii Cu toate acestea, puteam să scoatem un egal, chiar și să câștigăm, dacă nu apărea greșeală de la golul doi”.

În privința greșelii făcute de Robert Băjan, la faza loviturii de la 11 metri acordată rapidiștilor, Ianis Zicu a fost clar: “Nu-mi cert jucătorii, pentru că tot ei au adus punctele pe care le avem în clasament. Unii fac lucruri bune la alte meciuri, unii la celelalte. Lucrurile sunt clare pentru mine, toți jucătorii sunt importanți. Nu există ceartă, există doar îndrumare, există corectarea greșelilor pe care le fac”.

Antrenorul nostru a avertizat că în iarnă va trage linie și va lua o decizie în privința viitorului său, în funcție de locul pe care se va afla echipa și șansele de a se califica în play-off: “Le-am spus și jucătorilor în vestiar. Îmi asum acest obiectiv de a intra în play-off, iar dacă lucrurile nu sunt așa cum trebuie, chiar dacă sunt diferite motive, și nu reușim să obținem acest loc în primele șase, probabil că trebuie să vină un alt antrenor. Un ciclu trebuie să se termine, eu am venit la Constanța acum un an și jumătate și nu pot să stau la infinit. Depun o muncă așa cum trebuie să facă orice antrenor, cu pasiune, cu inimă, cu dorință, dar nu pot țin de un scaun sau să rămân de plăcere la Constanța doar ca să fiu antrenor. Vreau doar să am performanțe și lucrul acesta o să-l fac oriunde o să mă duc”.

RAPID

Drăghia (cpt.) – M. Leasă (Drăghiceanu ′63), Dandea, Nastos, Finica – Jorza (R. Costin ′86), R. Lazăr, Pănoiu (Mocioacă ′63) – Sefer (Ghineț ′90), Ad. Bălan (Țîră ′86), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif

FARUL 

Dur-Bozoancă – R. Băjan, M. Leca, I. Ursu (cpt.), D. Panait – Fl. Bălan (R. Silaghi ′87), Cărăruș (Hordouan ′87), Bîrnoi, A.I. Stoica (Greu ′46) – Măzărache, Banyoi (Carabela ′59). Antrenor: Ianis Zicu