Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României

FC Farul Constanța a fost învinsă în optimile Cupei României de catre Chindia Târgoviște

Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României
Sursa foto:Gelu Stramboaia
Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României
Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României
Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României
Fotbal-FC Farul Constanța eliminată din Cupa României

FC Farul Constanța a fost învinsă în optimile Cupei României, după cel mai bun parcurs în această competiție din ultimii 14 ani. Alb-albaștrii au pierdut astăzi, pe teren propriu, în fața ocupantei locul 7 în Liga 1, Chindia Târgoviște, cu scorul de 3-0. Prima repriză a fost echilibrată, fără ca vreuna dintre cele două echipe să-și creeze multe oportunități de a marca.După pauză, tot Chindia a fost mai periculoasă.Diferența s-a mărit în minutul 64, când Paul Iacob a executat senzațional o lovitură liberă, de la 25 de metri, direct la vinclu. Constănțeanul, fost junior al clubului Farul , nu s-a bucurat la gol în semn de respect pentru culorile alb-albastre. Un minut mai târziu, echipa constanțeană  a solicitat o lovitură de pedeapsă, după ce mingea l-a lovit în mână pe un apărător al oaspeților, dar centralul Iulian Dima a lăsat jocul să continue. La faza următoare, în minutul 72, oaspeții au punctat din nou, cu un șut la colțul lung, expediat de Diaz. Până la final, nu s-a mai schimbat nimic pe tabel de marcaj, chiar dacă alb-albaștrii au presat la poarta adversă.

Ianis Zicu: “ Nu am fost agresivi ca echipă!”

La final, Ianis Zicu a mărturisit că se aștepta la mai mult de la echipa sa și că lucrurile trebuie reglate înainte de prima partidă din campionat din acest an, care va avea loc peste 10 zile. “Din păcate, este cea mai mare diferență de scor la care pierdem de când sunt eu antrenor la Constanța și se fac aproape doi ani. Este prima dată când pierdem la trei goluri diferență și sunt supărat pentru că eu credeam, și sunt convins că și jucătorii credeau, că puteam să facem mult mai mult în acest meci, să reușim să mergem mai departe. A fost o partidă echilibrată, până în momentul în care am primit primul gol, chiar dacă am stat un pic mai jos și nu am avut curaj să punem presiune pe jucătorii de la Chindia. După momentul primirii primului gol, lucrurile s-au dereglat puțin. Apoi a venit golul doi din acea lovitură executată extraordinar. A fost un penalty care putea să readucă în joc. Poate, chiar dacă am fi marcat din acel penalty, nu am fi reușit să revenim, pentru că Chindia a arătat o forță superioară în această partidă. Dar ce mă deranjează este că, de un an de zile, nu primim niciun penalty pentru astfel de momente. Iar împotriva noastră, în Liga a 2-a, s-au dictat 4 sau 5 penalty-uri, exact pe această situație, jucătorii noștri având mâna lipită sau în spatele corpului, i-a lovit mingea în braț sau în cot și s-a dat penalty. Nu vorbesc de VAR, pentru că nu este nici în prima ligă și nu cred că ar putea să fie în Liga a 2-a, dar ar trebui ca arbitrii să fie cel puțin atenți, ca să nu spun altfel, și echidistanți. Să arbitreze în aceeași manieră. De multe ori, sunt aroganți. Eu nu vreau să mă cert cu ei, nu vreau să intru în conflict, nu vreau să fiu suspendat, pentru că foarte mulți antrenori trec prin astfel de momente, și încerc să mă abțin cât de mult pot. A fost o experiență bună în Cupa României, dar aș fi vrut să mergem mai departe și sunt convins că, dacă am mai juca o dată cu ei, am putea să facem lucruri mult mai bune. Astăzi, nu am fost agresivi ca echipă, nu am avut determinare ca și colectiv. A fost determinare individuală în unele momente, dar echipa nu a fost agresivă deloc, iar lucrul acesta trebuie să-l reglăm până la primul meci, cu Călărași, pentru că acolo lucrurile sunt complicate. Trebuie să obținem puncte și să reușim să rămânem în zona de play-off”, a spus antrenorul nostru.

După această partidă, întreaga atenție se îndreaptă către primul joc din campionat, programat în deplasare, pe 20 februarie, cu Dunărea Călărași, în etapa a 16-a a Ligii a 2-a. “În fotbal apar și momente de genul acesta, nu vorbesc despre semnal de alarmă. Vorbesc strict despre ceea ce avem de făcut și de felul în care trebuie să arătăm, pentru că astăzi a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut de când am venit eu la Constanța. Din punctul meu de vedere, echipa a fost de nerecunoscut, pentru că în unele momente a fost temătoare să facă presiune, să joace atunci când avea mingea, chiar dacă terenul nu-ți permite să-ți asumi multe riscuri. Au fost momente când puteam să oferim mai mult pe faza ofensivă și lucrul acesta mă deranjează”, a explicat Ianiz Zicu.

Ianis Zicu a mulțumit suporterilor, care la finalul întâlnirii au cântat alături de jucători și i-au încurajat în perspectiva duelului de la Călărași: “Am vorbit cu jucătorii, le-am spus că, în astfel de momente, trebuie să mergi și să saluți suporterii. Chiar dacă există supărare și frustrare, nu poți să fii alături de suporteri doar în momente bune. La fel și suporterii, nu pot să fie alături de echipă doar în momente bune. Văd că sunt alături de noi și în aceste momente. Sperăm să ne refacem moral până la partida de la Călărași, să putem să avem o altfel de abordare”.