Un punct pentru alb-albaștri!

Echipa noastră a încheiat la egalitate, scor 2-2, partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, în etapa a 4-a a Ligii a 2-a.

Un punct pentru alb-albaștri!

Echipa noastră a încheiat la egalitate, scor 2-2, partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, în etapa a 4-a a Ligii a 2-a. Alb-albaștrii au avut un început perfect de meci, reușind să ia rapid un avantaj de două goluri. După cinci minute de joc, Alexandru Stoica a deschis scorul cu un șut din careu, fructificând centrarea excelentă venită de la Simon Măzărache. Trei minute mai târziu, Darius Ciolacu a avut șansa de a înscrie primul său gol în tricoul Farului, dar șutul mijlocașului în vârstă de 17 ani a fost parat de portarul oaspeților. Diferența s-a mărit în minutul 16, când mingea trimisă de Antonio Cruceru dintr-o lovitură de colț a fost deviată de Huiban în proprie poartă. Scorul putea să capete proporții câteva minute mai târziu, dar Simon Măzărache nu a reușit să reia din fața porții goale după o acțiune prelungită de atac. Buzoienii au replicat timid, prin șutul lui Huiban, blocat de Andrei Udeanu. După startul furibund, lucrurile s-au mai liniștit și nu au mai apărut mari ocazii la cele două porți. Totuși, în minutul 44, oaspeții au redus din handicap prin C. Stoica, care a trimis cu capul în urma unei lovituri de colț, profitând de o eroare a portarului Andrei Udeanu.

La reluare, buzoienii au început ofensiv și norocul le-a surâs în minutul 55. O centrare fără mari speranțe l-a lovit în mână pe Viorel Lică și centralul a dictat lovitură de pedeapsă, transformată de C. Stoica. Băieții noștri au acuzat șocul și nu au reușit să împingă imediat jocul spre poarta adversă. În minutul 63 însă, Simon Măzărache a scăpat de fundașii adverși, iar Marius Ioniță nu a avut altă soluție decât fault. Cartonaș roșu pentru că intervenția jucătorului buzoian a fost în postură de ultim apărător. În superioritate numerică, alb-albaștrii au încercat să preseze, dar nu și-au creat mari oportunități de a marca până la final. Cele mai importante le-au aparținut lui Dan Panait, șut peste poartă din lovitură liberă, și Paul Antoche, lovitură de cap pe lângă poartă din 8 metri.

Pentru FC Farul au evoluat: Udeanu – Leca (84 Banyoi), Lică, I. Ursu (59 Bîrnoi), D. Panait – Greu (78 Hordouan), Antoche (cpt.) – D. Ciolacu (84 Șt. Rus), Cruceru, Al. Stoica (46 Cărăruș) – Măzărache.

În minutul 84, a debutat în tricoul alb-albastru la seniori, Ștefan Rus, jucător în vârstă de 18 ani din cadrul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru.

“Nu este un rezultat care ne dezavantajează total, dar suntem dezamăgiți!”

La final, Ianis Zicu a mărturisit că există dezamăgire pentru că nu s-au obținut cele trei puncte, deși alb-albaștrii au avut un avantaj de două goluri. “Un egal care mă nemulțumește în acest moment, dacă mă gândesc că a fost 2-0 pentru noi, am fost echipa periculoasă și puteam face 3-0 până la pauză. Din păcate, a apărut acea greșeală a lui Udeanu și lucrurile s-au schimbat. Era normal ca a doua repriză jucătorii mei să fie un pic timorați. Psihologic, când primești un asemenea gol nu poți să nu fii afectat. Din păcate, nu am reușit să marcăm golul al treilea când ei au rămas în 10. Și noi am rezistat acasă cu Bacău și nu am primit gol. Astăzi, Buzăul a reușit să reziste și să obțină acest punct. Până la urmă, cred că nu este un rezultat care ne dezavantajează total, dar suntem dezamăgiți. Ținem sub noi o echipă foarte bună a Buzăului. Față de anul trecut, când am pierdut cu 2-0 la ei, fără să avem un corner sau vreo ocazie, cred că este o creștere semnaficativă. Am avut ocazii, am reușit să marcăm două goluri, am reușit să conducem partida în mare parte și cred eu că este un lucru bun”, a spus antrenorul nostru, care a fost nevoit să-l schimbe la pauză din cauza unei accidentări pe Alexandru Stoica, marcatorul primului gol: “La pauză, Stoica a avut o problemă, mi-a spus și a trebuit să schimb. Și la schimbări, suntem condiționați de regulile cu under 20, cele două modificări trebuie să le facem calculat. Altfel, puteam să fiu mai ofensiv, dacă puteam să schimb fără să fie această regulă”

Chiar dacă nu au câștigat, băieții noștri rămân în partea superioară a clasamentului, în grupul de echipe care luptă pentru un loc în play-off:  “Este un campionat foarte echilibrat, dacă ne uităm pe clasament, toate echipele sunt apropiate. În orice moment poți să cobori sau să te apropii de primele trei locuri. Este important să menținem acest pas, să facem puncte cât mai multe ca să ne putem bate până în ultima etapă a campionatului pentru accederea în play-off. După patru etape, eu spun că suntem bine, ținând cont de meciurile dificile pe care le-am avut. Am jucat cu Petrolul, pe care foarte puține echipe o să reușească să o învingă, am jucat cu Buzău, neînvinsă de 10 meciuri în Liga a 2-a, incluzându-l și pe acesta, am jucat la Timișoara, care nu primește goluri aproape deloc, și astăzi a făcut 0-0 la Reșița. Am întâlnit trei adversari foarte dificili. Să sperăm că următoarele etape ne vor aduce mai multe puncte și vom reuși să legăm 2-3 victorii pentru a rămâne în față”, a declarat Ianis Zicu.