Farul începe maine lupta pe două fronturi

După victoria scurtă de miercuri împotriva campioanei Republicii Moldova, Farul Constanţa va incepe mâine noua ediţie a Superligii cu o deplasare grea la Sibiu.

Farul începe maine lupta pe două fronturi
Sursa foto:Sorin Danielciuc
Farul începe maine lupta pe două fronturi
Farul începe maine lupta pe două fronturi
Farul începe maine lupta pe două fronturi

“Obiectivul numărul unu este acela de a deveni cei mai buni aşa cum s-a cum am facut-o anul trecut, întâi să intram în play-off. Jucăm în prima etapă cu Sibiu iar anul trecut am avut numai meciuri dificile cu ei, nu le-am dat gol, au jucat mult mai bine decât noi. Mergem acolo să marcăm şi să venim acasă cu cele trei puncte. Acasă ramân 8 jucători, cei care au nevoie mai mare de odihnă. Artean, Larie şi Rivaldinho vor face deplasarea la Sibiu, completând lotul cu cei care au nevoie de mai multe minute de joc. Incercăm să facem lucrurile astfel încât să fim competitivi pe ambele planuri, conform mentalităţii noastre. Ca buget nu suntem la nivelul primelor 6 echipe din România, dar trebuie să muncim foarte mult şi să fim inspiraţi”, a declarat managerul tehnic Gheorghe Hagi.   

 

“Ȋncepe campinatul şi trebuie să fim pregatiţi din toate punctele de vedere. Victoria de miercuri din preliminariile Ligii Campionilor ne-a dat un imbold moral mai ales pentru meciul retur. Sperăm să marcăm şi la Tiraspol. Este o provocare să jucam pe mai multe fronturi, este un consum mare de energie dar de asta suntem mulţi în lot din punct de vedere numeric şi sperăm să fim mulţi şi din punct de vedere calitativ. Personal, mi-am propus să fiu sănătos şi să incerc să-mi ridic nivelul de joc. Mi-au lipsit meciurile in ultima perioada dar încet-încet voi reveni la forma de alta dată. Conosc metodele de lucru de aici, deci mă simt ca acasă la Farul”, a declarat mijlocaşul central Ionuţ Vînă, format de Viitorul Constanţa, revenit în acestă vară la echipă după aventurile de la FCSB şi CS Universitatea Craiova.

Om de bază în cadrul lotului în sezonul trecut, pregătit în orice moment moment atunci cănd se apelează la el, portarul Alexandru Buzbuchi a prefaţat şi el duelul cu formaţia din Sibiu: “încerc să ma pregatesc 100%, zi de zi dar din pacate nu putem juca cu doi portari. Când voi juca, voi da tot ce am mai bun pentru echipă. Faptul că avem mai multe compeţii anul acesta mă ajută enorm şi pe mine şi trebuie să continuăm să ne batem pentru trofee. Din pacate unul a fost ratat dar mai sunt încă două în faţă. Trebuie sa fim mai curajoşi în meciurile de campionat din deplasare ca să ne întoarcem cu puncte de la Sibiu”.

 

Partida dintre FC Hermannstadt şi Farul se va juca maine de la ora 18:30 pe stadionul Municipal din Sibiu şi va fi arbitrată de Istvan Kovacs, ajutat de Florin Neacşu şi Marius Badea iar la VAR de Viorel Flueran şi Mariana Trandafir. 

Adrian Munteanu