Cseke Attila,în vizită de lucru la Cazinoul din Constanța
Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,Cseke Attila împreuna cu primarul municipiului,Virgil Chițac, prefectul județului Silviu Coșa și președintele PNL Constanța, Bogdan Huțuca au fost în vizită de lucru, vineri,29 ianuarie la Cazinoul din Constanța.
Întâmpinați de inginerul Petre Badea,directorul Aedificia Carpați, antreprenorul lucrărilor de reabilitare și consolidare, acesta a dezvăluit faptul ca structura de rezistență a construcției era grav afectată de acțiunea mediului marin și că gradul de afectare nu se putea ști cu certitudine la momentul întocmirii documentației inițiale.Acesta a mai precizat ca se lucrează intens,pentru a se putea respecta termenul initial de predare a lucrării.
Ministrul Mediului, Cseke Attila, a precizat ca lucrările la exterior vor fi gata la mijlocul acestiu an,iar construcția va fi dată în folosință in cea de-a doua parte a anului viitor,in Cazinou urmând sa fie și o sala de evenimente, un muzeu,o sală multifuncțională de cinema dar și una de bal.
"Este o investiție importanta a Ministerului Dezvoltării Regionale, este nu numai un simbol al Constanței,ci și al întregului litoral romanesc și al întregii țări pentru ca sunt foarte putini cei care nu cunosc această clădire în România, este o clădire impozanta,o clădire cu rol multifuncțional".
Finanțarea asigurată este de aproximativ 57 milioane lei și provine de la Compania Națională de Investiții, bugetul de stat.
Virgil Chițac, primarul municipiului Constanța, a declarat că "Am o părere foarte bună, față de vizita mea din vară, este clar ca lucrările au evoluat foarte mult.E motiv de optimism pentru mine,eu fac parte din generația care a vizitat foarte des Cazinoul pe vremea când era operațional. Cei tineri,din păcate nu știu lucrul ăsta. După atâta amar de vreme,când el a fost lăsat în paragină, e bine ca se întâmplă lucrul acesta și iata că Guvernul României ,prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice au transformat proiectul acesta dintr-unul local în unul național.Din punct de vedere ingineresc, aceasta este o clădire nouă,pentru ca s-au făcut intervenții masive la zona de rezistență, pentru că materialele folosite sunt altele și sunt speciale,pentru ca zona aceasta este expusă mediului marin,iar toate instalațiile vor fi noi,moderne.Această clădire este un cazino nou, continuatorul cazinoului de la 1910,așa cum Bricul Mircea este continuatorul celui de la 1882.Bricul Mircea și Cazinoul Constanța, nu aș putea spune in ce ordine,sunt primele două simboluri și branduri ale Constanței