Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 13.344 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 13.344 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 239 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 526 de persoane internate, dintre care 513 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.368 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.407 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 167 de cadre didactice, 317 elevi, 89 de studenți și 42 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 695 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (179), asistenți medicali (294) și personal auxiliar (222).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 130 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 83 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 141 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 88 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 52 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 32 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.286 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 317 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 57.765 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 140 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 20 noiembrie a.c., 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.213 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Se face precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.